Det blev ett besök i Ljungby med övernattning och mat och kanske någon öl, kanske läge att inte berätta hur många.
Lite annorlunda att läsa på hotellet.
Fick ett tips av en jobbkollega om att jag skulle prova denna, och den var riktigt god.
Var och åt på kvällen och det blev ryggbiff, bad om rare och fick in en bit som var lite rosa i mitten och resten var grått. Bad om en ny bit och då kommer kocken ut och säger att det inte kan bli bättre. Men ölen var god i alla fall.
Vaaaa fredag redan? Hjälp vad tiden går fort. Det blev burgare från Lindhults gård igen och denna gången med ajvar och pommes.
Hittade färskpotatis i affären och då blev det sommar mat, bra när jag kan gå ut och klippa gräslök i trädgården.
På tal om trädgård så var det tid för vårens besök på Lackalänga trädgård så att Helen kan handla ännu fler blomgrejor. Nya Lundasparris var också på plats och jag var tvungen att köpa ett par buntar, sparris är så gott och bäst är när de är helt färska.
När vi var hemma igen så var det tid att starta grillen, det skulle bli ankbröst och Tri-Tip och dagens bästa köp nyskördad sparris.
Under tiden köttet låg på grillen gjorde jag en grönkålssallad med rödlök, apelsin, kallrökta mandlar, torkade tranbär och en rejäl skvätt olivolja.
Grillade lite shiitakesvamp tillsammans med sparrisen.
Nu är det serverat ute i solen.
Blev riktigt gott idag också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar