En härlig dag tar sin början med att Emilia övningskör och
vi hamnar på Torna Hällestads svamp där vi köper en rejäl påse med nyplockade
fina kantareller.
När vi kommer hem igen så var det tid för invigning av min
nya Rotisseri, jag satte igång grillen och undertiden som glöden blev bra så
tryckte jag på nästa två kilo kalvstek och lade på en rubb med chili och
krossade rostade chokladbönor.
Jag lade på en stor handfull körsbärsflisor för att få till
den härliga smaken av rök. Efter ett par timmar var köttet nästan klart och jag
bad Emilia att pensla på Sweet Baby Rays Hickory and brown sugar. Köttet fick
snurra tio minuter till och sen åkte det ner i folie för att vila.
Under tiden köttet vilade var det Kantarellrisotto som var
nästa steg i processen.
Risotton klar och köttet uppskuret, nu hugger vi in.
Solen var nu på väg ner och jag kände att jag måste ner vid
havet och njuta av dagens sista ljus. Nere på stranden vid Barsebäcksbadet
satte jag mig på en sten och bara njöt, i ca 5 minuter sedan började det att
regna så det var bara att återvända till bilden och köra hem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar