söndag 31 augusti 2014

En bra dag.

Idag ville frugan till Sofiero, det var något med blommor och trädgård. Jag och Emilia var inte speciellt sugna på det så vi körde förbi Sofiero och hamnade i Viken på en dessertfestival på Vikentomater. Redan när vi klev in genom dörren så visste vi att vi valt rätt, en underbar doft av nybakat slog emot oss. 


Våra smaklökar gjorde sig redo och började arbeta vid Lindhags Delikatesser för att smaka på sylt och marmelad, det slutade med att vi köpte en burk blåbärssylt och en burk hallonsylt. När vi betalt så fick jag syn på en marmelad med hallon och lakritssmak. Otroligt god så det blev till att ta fram lite mer pengar.

Vitlök som växt på bladen ovan mark, små smakrika lökar kanske att lägga i olja och lite örter.En burk riktigt gott te hamnade också i inköpskorgen, ett grönt te smaksatt med jordgubbar och Champange. Dessa två smaker passar ihop lika bra i en kopp te.

Det blev en påse chili som ska träs upp på sytråd och sedan få hänga och torka.
Efter besöket på Vikentomater körde vi till Höganäs för att titta på ett nytt stekjärn, vi hittade ett fin Kolstålspanna från L'Arbalète på Cookstore.Nu började vi bli hungriga och bestämde oss för att ta båten över till Helsingör för att få i oss lite mat.
Emilia ville ha grillad kyckling med pommes och jag tog Dansk fläskstek med rödkål. Vi klev in genom dörrarna på Helsingörs järnvägsstation som var byggd 1891. Det var riktigt fint på insidan med stora ljuskronor och målningar på väggar och tak.En liten gränd i Helsingör som leder ner mot Öresund.

Efter dagens tomatinköp var den vanliga "godisskålen" för liten och min wokpanna fick ställa upp. Vilka underbara färger och smaker.
Kvällen avslutades med att vi delade en flaska Barefoot Bubbly Pink Moscat Rose´vin och njöt av denna undettiden ACDC underhöll oss på TV:n

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar