söndag 17 december 2023

Rejält med rök på Gotteboden

Då var det helg igen och planerna är att det ska rökas både det ena och andra. 


Lördagsmorgonen inleddes med att jag tog upp en gammal ost från källaren.


Osten som normalt inte smakar så mycket var nu riktigt god efter att ha legat i runt 14 grader i nästan ett år. Så enkelt att få en smakrik ost, bara låter den ligga i runt 14 grader och vända på den med jämna eller ojämna mellanrum. 


Efter frukost blev det full fart ut till grillen, det skulle bli saltrulle, egenrimmad skinka och kanelfläsk som legat i nästan en vecka i lönnsirap och kanel.  


I en annan grill hamnade de två gravade laxhalvorna och jag satte igång kallröksgeneratorn som jag laddat med al och körsbärsspån. 


Det blev en tur till Tomatens hus och fick inte ihop det riktigt. 


Massor av superfina och stora julstjärnor i härliga färger. Blev två stora amaryllis med stora knoppar som fick följa med hem. 


Det blev ett stopp på Knutstorps slott som hade julmarknad, inte stor men riktigt trevlig. 


När vi kom hem så tog vi fram burgare från Lindhults gård som fick ligga på grillen, så enkelt näg grillen redan var igång.


Efter knappt 8 timmar var kanelfläsket klart och jag tog in det och lät det ligga och svalna och naturligtvis så var jag tvungen att smaka en liten bit och så gott det var. 


När det gått nästan 13 timmar så var skinkan klar och den fick vila bredvid saltrullen. 


Både ser, doftar och smakar gott.


Hoppsan det blev en vörtmacka med den fortfarande lite varma skinkan. Så otroligt gott. 


Nu hänger kanelfläsket i Biltongboxen så att det ska få torka i ett par dagar och det blir ett perfekt tillbehör till julölen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar