lördag 21 februari 2015

Snake metoden Att grilla länge med låg temperatur.

Ofta när jag grillar vill jag kunna hålla en relativt låg temperatur i grillen under lång tid. Att grilla t.ex. julskinkan på ca fyra kilo tar sin tid. 

Jag lägger ut två rader med bricketter lutade mot varandra runt om i grillen där efter lägger jag på en rad över tillsammans med rökspån. 


Jag brukar ställa en aluminiumform i mitten som jag fyller med varmt vatten för att enklare kunna hålla en jämn värme och samla upp eventuellt droppande från köttbiten.


Genom att tända bricketterna i ena änden får jag glöden att vandra runt i grillen. Har lagt extra mycket rökspån denna gången då jag tänkte prova att få till en extremt hög röksmak.


Efter ca tio timmar lyfte jag på locket första gången och tittade och mätte temperaturen på skinkan, precis under sextio grader  60 grader i köttet och termometern på locket visade 122 grader, perfekt. 


Tre timmar senare var köttet uppe i 72 grader och då var det bara att plocka in skinkan och lägga den i folie, fast en liten smakbit var jag tvungen att ta.

1 kommentar: