lördag 8 november 2025

Fredags och lördagsmys, mycket kål blir det

 



Hittade efter att ha letat i flera år ljus som passade i ljuskronan i uterummet. 


Nu är det säsong för grönkål och då blir det sallad. Blandade rödlök, granatäpple, torkade tranbär, rostade mandlar och toppade med rejält med olivolja.


Ost & bacon wurst från Tyskens korv funkar alltid.


Fredagmyset denna fredagen blev sushi till Emilia och Helen, Jag tog ett Ungerskt bröd som var ljummet när jag tog det i affären och skivade och hällde på olivolja och lufttorkad skinka, supergoda tomater och mozzarella, lite balsamvinäger och rökt flingsalt. Alla tre var nöjda och mätta när vi var klara med maten.


Jag startade sous viden och la ner en stor fin bit rostbiff och körde den på 60 grader. Efter att ha slappa nästan hela lördagen så var det tid att fixa kvällsmat. Skalade och delade sötpotatis som jag la ner i en plastpåse med lite olja och dippmix.


Ingen minns en fegis.


Under tiden potatisen var i airfryern så stekte jag rödlök och grönkål. 


Kokade brysselkål till den nästan blev mjuk och sedan tömde jag ur vattnet. 


Sedan blandade jag grönkålen, löken, brysselkålen och rejält med riven västerbottenost.


Osten fick smälta över blandningen. 


Nu var sötpotatisen klar i airfryern och köttet skivat och klart. 

Serverade allt med en god pepparsås och ett stort glas Trocadero, blev riktigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar