måndag 3 november 2025

Nu är det november och det känns som höst

Första veckan med normaltid/vintertid och det känns, mörkt när man ska köra hem från jobb. Nu är det en månad innan vi kan börja sätta upp julbelysningen ute i trädgården. 


Jobbade halvdag på fredagen och det blev lite fixande på eftermiddagen tillsammans med Emilia. Var inne och handlade lite innan vi skulle hämta Helen. När vi var hemma igen så började jag att skapa lite fredagsmys som blev pasta med trattkantareller, bacon, majs och massor med riven mozzarella. 


Hittade bacon, nytt märke för mig som jag skulle steka till lördagens frukost. 


Det blev lördag och jag gjorde äggröra och bacon till frukost, baconet var ok men det egengjorda är så mycket bättre.


Efter frukosten bestämde vi oss för att det skulle bli lite utflykt och Helen kom med ett förslag att vi skulle åka till Vikentomater och titta för vi inte varit där på länge. Många tomater var det och det blev en påse med hem.


Tänkte köpa lite olivolja med hem men hittade inte den sorten jag ville ha så det får bli till senare.





När vi satte oss i bilen så sa Helen att hon var hungrig och då kom jag på att jag sett att Matthias på Tyskens korv skulle vara på Spritan i Ödåkra. Så efter en lite tur på en kvart så var vi framme och när Tysken såg mig kliva ur bilen så la han på två korvar till mig och Helen, undrar om han känner oss???


Många olika sorters goda tomater.



Lördagsmiddag på stekhällen, kul med nya leksaker och mysigt att stå i uterummet och laga mat. Det blev lök, trattkantareller och en flankstek. 


Flanksteken serverades med hemmaslagen påsbea och airfryad pommes och jag njöt av en god kall öl.


Emilia och Helen drack äppelcider och must från Tosterup.  


Söndagen var lite grå men en liten runda blev det och det var faktiskt ganska skönt i skogen. 


När vi kom hem igen så var det tid att skapa lite i köket. Stekte bacon och purjolök, 


sen la jag i kycklingfilé. 


Skar ner ett par skogschampinjoner och la i grytan och la på locket så att de fick vätska sig och när allt var klart så la jag ner lite sockerärtor. 





Emilia gick ner i källaren och hämtade upp en burk teriyakisås som hon tycker om, jag tycker att kryddningen är god men den är lite för söt.


Hällde i såsen och så fick det puttra en liten stund medan jag kokte upp nudlar.

Blev en riktigt god söndagsmiddag och matlådor till måndagens lunch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar