lördag 13 april 2024

En vecka går fort och nu blev det helg igen

Efter en ganska stressig vecka med massor att göra på jobbet så varje kväll har det blivit enklare men fortfarande god mat.


En kväll blev det goda korvar från Tysken, denna gången blev det Käsekrainer. Undrar om jag ska köpa ett större stekjärn. 

Det blev burgare från Lindhults gård ena kvällen och Helen ville ha pommes till. När potatisen nästan var klar i airfryern så la jag på strimlad mozzarella som fick smälta över. Blev en riktigt gott. 

Jag tog bacon, ost, syltad rödlök toppat med rödbetsgrodar, det blev till att gapa stort. 


Tiden går fort och helgen kom som på beställning. Fredagsmyset bestod denna fredagen av grillad kyckling, mozzarella, oliver, inlagda vitlöksklyftor, god olivolja och favoritvinägern. 


Efter lördagsfrukosten gick jag ut och började att lägga en snake i grillen och tända på briketterna i ena änden.


Det blev en riktigt fin bit fläskkarré och en bit tjocka revben som Emilia och jag rubbade med en kryddblandning som Emilia blandade ihop. 




Nästan hela lördagen tillbringade jag i solstolen och hade det inte varit för att jag var så slö idag så hade kortbyxorna åkt på. Helen höll som vanligt på att slita i trädgården. 


Efter runt fem timmar packade jag in köttbitarna i folie och la på locket igen och efter tre timmar plockade jag in köttet och lät det vila en stund.  


Jag rev isär karrén med två gafflar och så fick den ligga och svalna, det blir en god middag i veckan som kommer. 


Tur att kniven var vass när jag skulle skära upp revbenen för de föll nästan sönder bara jag rörde vid dem 


Blev en liten smakbit av karrén och en rejäl bit av revbenen serverat tillsammans med potatisgratäng, inlagda vitlöksklyftor och oliver. Det blev riktigt gott och samtidigt som vi njöt av detta så planerade vi morgondagens middag. Det blir......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar