lördag 27 april 2024

Tid för Muurikkan igen

En riktigt kall vecka med ett par mornar med is på bilrutorna så kom helgen med lite sol och värme, inte jättevarmt men runt 12 grader. Man får vara glad för det lilla. 


Fredagsmyset blev två skivor gott lantbröd med lufttorkad skinka, tomater, mozzarella, färsk basilika och god olivolja och vinäger. Så enkelt och gott.


Lördagens lunch bestod av jordgubbar, blåbär och stora fina björnbär.


Muurikkan åkte fram så att vi kunde få god kvällsmat. Började steka bacon och champinjoner.


La på kycklinglårfiléer. 


Kryddade med Motörheadkrydda och salt. 


Sparris är så gott och det fick steka med en stund. 


Nu blommar häggen och det doftar fantastisk.


Hoppas att värmen kommer snart så att humlor och bin kommer igång, det brukar vara vara ett rejält surrande i trädet.  


När kycklingen nästan var klar slog jag i lite matlagningsgrädde och en tub baconmjukost som fick koka ihop. 


När allt var klart så bar jag in Muurikkan och under tiden så hade Helen kokt ris. 

Ris är absolut inte min favorit men ibland får man offra sig.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar