söndag 7 januari 2024

Grillsäsongen började sent i år

 Årets första vecka blev snöig och kall även här nere i söder och det börjar faktiskt att märkas att ljuset är på väg tillbaka. 


Fredagsmyset blev goda burgare från Lindhults gård med lagrad julost, paprika, gurka, rostad lök och vitlöksdressing. Fick någon kommentar på faceboken om att man inte skulle ha en massa tjafs utan det skulle bara vara kött, det var nog en som inte har koll på livets goda. 


Lördagen lovade sol och kyla så vi bestämde oss för att ta en tur ner till Knäbäckshusen som ligger mellan Stenshuvud och Simrishamn på Österlen. På vägen dit körde vi i ett riktigt vinterlandskap, Helen kände att hon nästan var hemma i Norrland. 


Det blåste bra och stranden var nästan helt borta, man fick inte gå ner då allt var avspärrat på grund av rasrisk. Det var nästan bara kapellet som klarat sig utan några större skador.


Det blev varmrökt lax som fick äran att inleda grillsäsongen 2024. Fick elda på rejält då det var runt -10 grader ute och snön knarrade under skorna. 


Kryddade laxen med persillade och svartpeppar och för första gången av alla de gånger jag rökt lax så fastnade skinnet på gallret men det funkade ändå. 

Serverade med kokt potatis, gröna ärtor och hemmavispad pulverhollandaisesås. Jag gillar gröna ärtor så det blev lite extra på tallriken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar