måndag 3 oktober 2022

Det blev kalops på grillen

Emilia ville ha kalops på sin födelsedag så vi var och handlade ett par kg fin högrev. Hon orkade inte stiga upp tidigt på onsdagsmorgonen så det fick bli sushi istället och vi fick skjuta upp grillandet till en annan dag. 


Så på söndagsmorgonen skar jag upp köttet i bitar, skalade morötter, lök och vitlök. Allt åkte ner i gjutjärnsgrytan och Emilia fyllde på med lite rödvin som vi hittade nere i källaren. 


Detta är och har aldrig varit mitt favoritvin så det har legat ett tag i vinstället och med 20 års lagring var det faktiskt riktigt gott.


Med temperaturen på ca 120 grader så kom regnet och jag kom på att vi har en parasoll liggande som vi köpt för säkert minst 10 år sedan, jag tog fram den och prislappen satt kvar. Vilken tur att den var hel för den hade varit svår att reklamera.  


 Efter ca 6 timmar på grillen så var vi hemma igen från en matmarknad på Skäralid, kommer mer i ett annat inlägg. Tittade till grillen och det var fortfarande 120 grader i grillen och vi gick in och vilade lite, ca 5 minuter på lilla visaren. 
Nu var det tid att koka potatis som vi åt tillsammans med den goda kalopsen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar