Till 4 portioner använde jag
ca 600 gram färsk grönkål
1 hel gul lök
2 matskedar vetemjöl
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl grädde
salt och vitpeppar efter smak
Så här gjorde jag.
Skölj och riv eller klipp av de gröna från stjälkarna.
Skär bladen i strimlor och lägg i en bunke.
Skala och hacka löken och stek den i smör i en stor gryta eller kastrull
Löken ska bli mjuk inte brun
Lägg i grönkålen och rör om i ett par minuter
Strö över vetemjölet och rör ut det ordentligt i kålen
lägg i buljongtärningarna och slå i vattnet, rör om tills buljongen har löst upp sig
Koka nu alltihopa under lock i minst 20 minuter
Tillsätt grädden på slutet och koka upp igen
Salta och peppra efter smak
Mixa soppan i en mixer eller använd en stavmixer så får du en slät och fin soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar