söndag 19 oktober 2025

Invigning, currywurst och en hel dags grillande

Nu är vi mer än halvvägs i oktober och dagarna blir kortare och fick skrapa bilrutan i veckan och tyvärr vann jag inget på det skrapet. 


Emilia skapade torsdagens kvällsmat som blev pankopanerad kycklingfilé i airfryern kokt potatis och kokt brysselkål med riven Västerbottenost.


Emilia och Helen villa ha sushi till fredagsmys och så fick det bli. Själv gjorde jag ett lite annat gott, det blev surdegsbröd, olivolja, lufttorkad skinka, de sista tomaterna från Tomatens Hus, burrata, rökt salt, balsam vinäger toppat med färsk basilika.  


Lördagen inleddes med strålande solsken och frostvita gräsmattor och Jag och Emilia körde och handlade lite och när vi kom hem så började jag att bränna in det nya stekbordet.


När vi knallade runt i trädgården så hittade vi blommor och små gröna jordgubbar, undrar om de blir färdiga innan vintern kommer.





Lite olja på en brännhet häll och när det slutat att ryka så var det bara att stryka ut ett tunt lager olja igen och igen och igen. 


Efter runt sex lager olja och runt två timmar så var det tid att lägga tre fina currywurstar från Tyskens Korv & Wurstmobil fick bli det första för att inviga hällen. 





En perfekt lunch, currywurst, surkål, senap och den supergoda currysåsen.


Söndagens plan var att åka ut i skogen och titta på alla underbara höstfärger men planer är till för att ändras. Så jag satte gång grillen och la in en julskinka som vi hittade i frysen och en bit fläskkarré. Helen ville ha pulled pork och då får det bli det.


Lite höstfärger hittade vi i trädgården. 


Efter nästan nio timmar så visade termometern på skinka 72 grader och på karrén visade den 86 grader och det var tid att ta in dem, ganska otroligt att de blev klara samtidigt.


Efter en stund så hade köttet fått vila och Emilia började att riva i karrén och så var det tid att servera.


Det blev lite tacovarning lite annorlunda med pulled pork men så gott. Det blev bara en "strut" för jag hade en liten plan.


Skinkan fick ligga en stund till för att svalna lite innan jag tog av nätet.  

Nu kom den lilla planen med att bara äta lite av middagen då jag skulle smaka en bit skinka på en knäckemacka, skinkan blev riktigt bra och nu har vi lite pålägg och kanske till en middag i veckan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar