Veckan har känts väldig lång men det kan ju bero på att semestern närmar sig, nu är det bara en vecka kvar att jobba.
Fredagsmyset fixade Emilia och det blev stekt kyckling i Creme fraiche med knaperstekt bacon serverat med pasta.
Vi körde en tur upp till Tomatens Hus för att köpa tomater då det varit tomt i skålen ett par dagar och lite gott bröd. När jag parkerade bilen så fick Tysken syn på mig och innan jag klivit ur bilen så stod han där med en bratwurst till mig, tror att han känner mig.
När vi kom hem igen så frågade jag vad vi skulle göra till kvällsmat och Helen pratade om tapas vilket både Emilia och Jag tyckte lät bra, Men som vanligt så ska jag konstra till det lite och gjorde våfflor på en smet utan socker. Blandade ihop en röra på creme fraiche och AlltGotts Cesarsalladsblandning som fick stå och gå ihop medan jag körde till affären.
Det blev lite smått och gott. Det blev skagensallad, najadlax, löjrom, parmaskinka, rostbiff. Det blev riktigt gott och att sitta i solen och njuta av det och en god öl gjorde det riktigt bra.
Söndagen skulle bli grilldag. Två bitar rimmat fläsk och en bit rostbiff som jag rubbade med lite olika kryddblandningar.
Startade grillen runt halv tolv och sen var det bara att sitta i solen och njuta och stoppa in en pinne lite då och då.
Vid tvåtiden så börjad det att se bra ut, grillen höll ca nittio grader vid gallret och det skulle ta ett par timmar till innan det var klart.
Två skivor tomatbröd, skivad tomat och basilikakräm och lite salladslök och så var mellanmålet klart.
Det var ganska lustigt att både fläsket och rostbiffen var klara samtidig, fläsket höll ca åttio grader och rostbiffen hamnande på 58 grader så jag tog in de och la för att vila. Samtidigt så startade Emilia airfryern med pommes och rörde i hop en bearnaise sås.
Skivade upp rostbiffen och den såg perfekt ut.
Efter sex timmar grillande satte vi oss i uterummet och njöt av en riktigt god middag. Nu laddar jag för de sista 5 dagarnas arbete innan semestern startar,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar