Vi är redan i mitten av juli och solen och värmen saknas.
Det har varit både gula och orange vädervarningar, blev väl inte så farligt precis där jag var men andra fick så att det räckte och blev över.
Det blev sallad på torsdagskvällen med kyckling, mozzarella och lite annat gott.
Fredagsmyset blev grillad flankstek. Vi var bjudna till en sommarfest hos ett par kompisar, vi kom dit och tältet var uppsatt och det var dukat. Utanför tältet var ett par grillar tända och alla som var på plats fixade sin egen mat och inte en droppe regn på hela kvällen.
Fredagsmyset blev grillad flankstek. Vi var bjudna till en sommarfest hos ett par kompisar, vi kom dit och tältet var uppsatt och det var dukat. Utanför tältet var ett par grillar tända och alla som var på plats fixade sin egen mat och inte en droppe regn på hela kvällen.
Lördagen däremot då regnade det och var ett riktigt busväder, vi körde en liten runda och hamnade hos Tysken på Tomatens Hus, där blev det en currywurst till mig och en till Helen.
Det blev en massa tomater, några bröd och ett par basilikaplantor.
Lördagskvällen avslutades med pasta med champinjoner och det sista av den rökta skinkan toppat med paprikaröran som jag gjorde av paprikan som jag rökte förr helgen. Jag körde paprikorna, ett par vitlöksklyftor, massor av persilja från odlingen och runt 300 gram parmesanost i mixern så att det blev en fin kräm när jag blandade i lite olivolja.
Vaknade redan klockan sex på söndagsmorgonen och tittade och det regnade. Vände mig om igen och somnade igen och nästa gång jag vaknade så var det sol ute, kan det vara lösningen på bättre väder att vända sig och somna om?
Blev lite lugnt och skönt på söndagen och jag startade grillen på eftermiddagen. Det blev fläskfilé, och haloumi min blev baconlindad och Helen ville inte ha bacon.
Efter ett par timmar i grillen som höll ungefär 80 grader så var filéerna klara för lite vila undertiden jag kokte potatis och rörde ihop en bearnaisesås.
Blev riktigt bra och köttet var riktigt saftigt och haloumin blev riktigt god, första gången jag haft den på grillen så länge och det kommer jag att ha fler gånger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar