Termometern på jobb visade 23 grader i solen och när jag berättade det för en kollega så sa han - ja i solen och jag svarade ja det är ju där jag är.
När jag kom hem på torsdagskvällen tog jag in de två rådjurslåren som varit i kallröken sedan fredagen. Det blev ett par dagar extra, det har blivit ca 8 timmar rök per dygn och nu ska de få hänga nere i källaren i min Biltongbox och torka så att vikten minskar med ungefär 35-40% av ursprungsvikten.
Bästa kollegan bjöd på dagens på fredagen, det blev schnitzel, välstekt men god.
Fredagsmyset på kvällen blev tre goda smörrebröd, inte i dansk storlek då man kunde se brödet under pålägget men det funkade.
Planen var att vi skulle åka på trädgårdsmässa på lördagen men det blev lite sovmorgon och vi var tvungna att vara hemma igen tidigt på eftermiddagen för det skulle bli fest på kvällen. Helen rusade ut i vårsolen och började greja i trädgården och Emilia och jag tog söndagens planerande besök på Luftkastellet för att titta på konst så tar vi mässan imorgon istället. Runt 50 olika konstnärer ställde ut allt från glaskonst, foto, skulpturer och oljemålningar.
På vägen hem såg vi blommande påskliljor, så härligt.
När vi kom hem så blev det parmaskinka, tomater, burata olivolja och rökt flingsalt till lunch och det var så härligt att sitta ute i solen.
Söndagen blev mässdag och när vi kom hem så var vi både trötta och slitna och det blev en stunds vila. Efter vila så drog jag igång grillen och la på lite lök och en bit Tri-tip även kallat triangelstek.
Under tiden köttet låg på grillen så kokte jag blomkål och broccoli och så tog jag upp en Edamerost från källaren.
Nästan fem år efter bäst före datumet så var där massor av saltkristaller och lite vätska i förpackningen och det doftade riktigt gott när jag öppnade. Var nästan parmesanost konsistens smulig och den smakade fantastiskt.
När köttet var klart så tag jag in det och lät det vila och medan köttet vilade så la jag in potatisgratängen i airfryern.
När gratängen var klar så fick kålen tillsammans med ganska mycket av osten som jag rev en stund i airfryern.
Serverade med egen hemvispad pulverbea och så gott det blev.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar