söndag 26 januari 2025

Helg igen och grillen fick vara med.

Efter en vecka med både regn, snö och lite sol och mycket att göra på jobb så kom äntligen fredagskvällen och ledighet. Körde in om och handlade lite på hemvägen. 


Det blev sallad som fredagsmys. Det sista av najadlaxen, kräftstjärtar, Burratina, ägg, rödbetsgroddar och lite annat gott hamnade på tallriken.  


Efter en tur till Eslöv där Helen skulle handla något så körde jag hem och började att skapa lördagsmiddagen. Det blev fläskfilé, champinjoner, lök och paprika som fick steka en stund tillsammans med matlagningsgrädde under tiden som Emilia skalade och kokte potatis och broccoli. 
Det blev riktigt gott och passade perfekt efter ett besök i Eslöv. 

Söndagen började med frukost och då pratade vi om vad vi ville göra, Emilia ville vila Helen kunde tänka sig läsa i sin bok och jag ville göra något men kom inte på vad. Det blev blev en tur till Jula för att köpa ett par hyllor, tanken är att det ska bli lite ordning och reda. 



När vi kom hem igen så startade jag offset smokern och kryddade en bit rostbiff och en fläskfilé. 


När röken minskat och värmen låg på runt 110 till 120 grader på gallret så börjad det att regna. 


Men lite vatten spelar ingen roll då det är lock på grillen och jag kunde sitta i uterummet och njuta av doften och regnets knattrande på taket.  


Satte termometern på 68 grader på filén och 58 på rostbiffen och ju längre tiden gick så satt jag och funderade på vilken bit som skulle bli klar först. När det pep i telefonen så var filén klar och jag rest mig och då pep det igen och rostbiffen var klar, här kan man prata om timing. 


Medan köttet vilade så värmde jag potatisgratäng i arifryern och kokte broccoli och sedan var det tid att skära upp rostbiffen. Stekte ett par skivor till Helen då hon inte gillar när köttet är för rött.


Köttet blev riktigt mört och bra och kanske saknades det sås men det funkade med den krämiga gratängen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar