Det blev en stund extra på jobb, hur tänkte jag där en fredagskväll? Men helgen kom igen och så fort det går.
Det blev jordgubbar och blåbär till lunch på fredagen, då vi hade pratat om att vi skulle ha tacos på kvällen.
Vi strimlade kycklingbröst och stekte med lite blandade goda kryddor, skar upp lite grönsaker och gjorde ett experiment. Brede på färskost på tortilliabröd la på stekt majs och riven mozzarella och så vek jag dem på mitten och stekte dem så att osten smälte och brödet fick färg, kan definitivt göra detta igen. Vi var tydligen hungriga för det blev inga bilder.
Efter frukosten på lördagen så körde Jag och Helen till Borgeby Fågel & Vilt där vi köpte lite gott bland annat så blev det hjortburgare som vi stekte till kvällsmat. Fyra burgare på runt 650 gram totalt, fick plats med tre på stekjärnet i början. Efter en stund så hällde jag bort en hel del vätska/fet och så helt plötsligt fick det plats till fyra köttbitar.
När burgarna var klara så hade de krympt till nära nog halva storleken och jag hade fått tömma stekjärnet ytterligare två gånger. Ska det vara så?
Skojade med Emilia när vi köpte glutenfria hamburgerbröd till Helen om att det nog behövdes två börd till en burgare och så fel vi kunde ha.
Byggde ihop burgaren med lite ost ,ett stekt ägg, ättiksgurka, rå rödlök och lite dressing inget fel på smaken men vi var lite besvikna på att nästan halva burgaren försvunnit.
Senare på kvällen så skulle Emilia och Helen titta på Mellon och tyvärr så missade jag det när jag gick ut och satte mig i trettioniogradigt vatten i badbaljan. Så skönt det var.
Det blev en lugn och slapp söndag med en liten promenad och där gick jag och funderade på vad kvällens måltid skulle vara. Det blev fläskschnitzel som Emilia och jag panerade i krossade grillchips.
Köttet serverades med potatismos, vinbärsgelé och en fantastisk champinjonsås. Smakade ok men den paneringen behöver vi inte göra fler gånger, men man måste ju prova.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar