Det har varit en härlig vecka med mycket sol och rejält kallt ända till helgen då gråvädret kom tillbaka.
Helen fyllde år i och jag fixade en färgglad bukett till henne.
Ibland blir det riktigt gott. Stekte ett par skivor surdegsbröd i olivolja och la på ett par skivor av parmaskinka, tomater och mozzarella toppat med rökt salt, olivolja och gurkbalsamico.
Det blev Fishs and chip med mycket gröna ärtor, remulad toppat med maltvinäger.
Vaknade ganska tidigt på lördagsmorgonen och när vi ätit frukost så gick jag ut och startade grillen. Det skulle bli gulasch till middag. Skar ner högrev och delade lök i halvor så att Emilia kan plocka bort löken då det inte är hennes favorit och hällde över nästan två liter Coca cola.
Efter en timma så börjad det att dofta gott och det var så skönt att stå i solen, blev faktiskt i kortbyxor och T-shirt utan att frysa.
Mysigt med vårblommor, är så skönt nu när ljuset är tillbaka och solens strålar värmer igen.
Efter runt tre timmar så la jag ner ett antal paprikor och så la jag på locket på grillen. Vi skulle till Hörby på kvällen och vi skulle fixa lite gott kött med oss. Helen och jag körde på en kort matrunda, började med Borgeby Fågel & Vilt där vi köpte goda hjortölkorvar och lårfiléer av deras gödtuppar. Sedan började vi bli lite lunchsugna och körde till Landskrona och hälsade på Tysken som var på plats utanför kvantum, där blev det en god ramslökswurst. När vi snackat och ätit så körde vi bort till Pålssons Laxrökeri och knallade runt och plockade på oss en massa gott.
När vi var hemma igen så rörde jag om i grytan på grillen och sen gick jag in och vakumpackade lårfiléerna med lite salt och ett par klickar smör och stoppade ner dem i en balja med vatten och startade sous vidden på två timmar och 72 grader sen gick jag upp och vilade huvet på kudden nästan lika länge. Innan vi körde så slog jag på mer vätska i grytan. Sen var det tid att köra. Tog upp tuppen och la allt i en handduk så att det skulle hålla sig varmt tills dess att vi var framme.
Öppnade upp packet och kryddade lårfiléerna och stekte på dem på ett stekjärn så att de fick fin färg och skinnet blev lite krispigt. Serverades med potatisgratäng, bea och en god grönsallad.
Under tiden vi var i Hörby så stod gulaschen kvar på grillen och när vi var hemma igen så hade värmen sjunkit till knappt 50 grader och jag tog in grytan och innan jag satte den i kylen så tog vi en liten smakbit och det smakade kanon.
Efter en ganska slö söndag med gråväder så passade det perfekt med grytan som jag toppat med en klick creme fraiche, smakade riktigt gott nu också. Det blev det ett par lunchlådor till veckan också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar