söndag 21 maj 2023

Matrunda på Österlen del 2

Helen jobbade hemma på fredagen och hon var ganska tyst så jag kunde få sovmorgon för jag var ledig. 


När Emilia vaknat och vi fått i oss lite frukost så ville Emilia att vi skulle göra färdigt vår tillbyggnad av vårt trädäck. Jag sågade och Emilia skruvade och när allt var klart så åkte solsängen fram. 


Efter en solig dag på altanen så var det tid att göra kvällsmat, vi hade hittat svensk färskpotatis när vi var och handlat och då kunde jag inte låta bli att köpa matjessill, gräslök och gräddfil. Helen och Emilia gillar inte fisk så de fick nöja sig med grillad flankstek.  


Lördag morgon efter frukost så bar det österut igen och vi hamnade på Tosterups slott, såg inga kockar denna gången heller. Men man kan ju inte få allt, härligt väder med nästan ingen vind och en strålande sol så gjorde det inte så mycket.


Utanför den berömda ladan blev det provsmakning av äppelmust och cider som tillverkas på plats på slottet. Riktigt härliga friska krispiga äppelsmaker. 

   

När vi var inne i butiken så fick jag frågan om jag kunde ta hand om butiken för tjejen som var där inne var tvungen att köra till lagret och hämta mer drycker då det var många besökare, naturligtvis så ställer man ju upp. När hon kom tillbaka så fick jag godkänt då hon fått Swish från flera kunder. Emilia var en av dem då vi köpte en kartong med tre olika sorters drycker.  


Vi körde vidare till Köpingsbergs vingård uppe på Hammarsbackar nära Köpingebro. 





Misstänker att Vinbonden Carl-Otto gillar att sabrera. 


En del att smaka på och Helen och Emilia blev glada då jag stod för framförandet av vår bil. 





Många flaskor är det. 


Nu började vi bli hungriga så vi körde bort till en Vårhallarna en rastplats med fina fasta grillar lite norr om Simrishamn. Jag hade med mig Korvar från Tyskens korv som jag skulle bjuda på. 


En riktigt härlig utsikt vid grillen.

    

Det blev en en Fleischwurst och ett par Käsekrainer som blev dagens smaker. 


Emilia gillar inte korv så det blev en benfri kotlettrad som jag kryddade upp med salt, peppar och lite annat gott. Allt serverades med potatissallad, Ajvar och en hemmagjord Tzatziki med mycket vitlök. 


Med en annalkande matkoma körde vi till Vitemölla och gick en runda på stranden och avslutade med glass. 





Söndag och sista dagen på en fyra dagars ledighet så startade jag grillen när klockan var halv tio. 


Två rejäla bitar högrev, rödlök, gullök, purjolök och vitlök åkte ner i grytan tillsammans med äppelmust som jag kryddat med kanel, stjärnanis och lite andra kryddor som fått stå ett par dagar. 


Planen var att vi skulle äta vid femtiden och jag tänkte vila lite så jag lade huvudet på kudden och det blev nästan tio minuter på lilla visaren. När klockan var halv sju så bad jag Emilia skala potatis och jag gick ut och rörde runt i grytan, doftade helt fantastisk. 


Nu var det äntligen mat och det blev perfekt och köttet föll isär när jag la upp det på tallriken.

Nu ser vi fram emot nästa helg och nya upplevelser.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar