Helen jobbade hemma på fredagen och hon var ganska tyst så jag kunde få sovmorgon för jag var ledig.
När Emilia vaknat och vi fått i oss lite frukost så ville Emilia att vi skulle göra färdigt vår tillbyggnad av vårt trädäck. Jag sågade och Emilia skruvade och när allt var klart så åkte solsängen fram.
Efter en solig dag på altanen så var det tid att göra kvällsmat, vi hade hittat svensk färskpotatis när vi var och handlat och då kunde jag inte låta bli att köpa matjessill, gräslök och gräddfil. Helen och Emilia gillar inte fisk så de fick nöja sig med grillad flankstek.
Lördag morgon efter frukost så bar det österut igen och vi hamnade på Tosterups slott, såg inga kockar denna gången heller. Men man kan ju inte få allt, härligt väder med nästan ingen vind och en strålande sol så gjorde det inte så mycket.
Utanför den berömda ladan blev det provsmakning av äppelmust och cider som tillverkas på plats på slottet. Riktigt härliga friska krispiga äppelsmaker.
Vi körde vidare till Köpingsbergs vingård uppe på Hammarsbackar nära Köpingebro.
Misstänker att Vinbonden Carl-Otto gillar att sabrera.
En del att smaka på och Helen och Emilia blev glada då jag stod för framförandet av vår bil.
Nu började vi bli hungriga så vi körde bort till en Vårhallarna en rastplats med fina fasta grillar lite norr om Simrishamn. Jag hade med mig Korvar från Tyskens korv som jag skulle bjuda på.
Det blev en en Fleischwurst och ett par Käsekrainer som blev dagens smaker.
Emilia gillar inte korv så det blev en benfri kotlettrad som jag kryddade upp med salt, peppar och lite annat gott. Allt serverades med potatissallad, Ajvar och en hemmagjord Tzatziki med mycket vitlök.
Med en annalkande matkoma körde vi till Vitemölla och gick en runda på stranden och avslutade med glass.
Söndag och sista dagen på en fyra dagars ledighet så startade jag grillen när klockan var halv tio.
Två rejäla bitar högrev, rödlök, gullök, purjolök och vitlök åkte ner i grytan tillsammans med äppelmust som jag kryddat med kanel, stjärnanis och lite andra kryddor som fått stå ett par dagar.
Planen var att vi skulle äta vid femtiden och jag tänkte vila lite så jag lade huvudet på kudden och det blev nästan tio minuter på lilla visaren. När klockan var halv sju så bad jag Emilia skala potatis och jag gick ut och rörde runt i grytan, doftade helt fantastisk.
Nu ser vi fram emot nästa helg och nya upplevelser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar