söndag 15 maj 2022

Pulledpork mitt i natten

Idag skulle vi ha Pulledpork till middag. Satte igång grillen runt klockan 10 på morgonen, lite sent kanske men det skulle nog fungera. 


Blandade ihop en rubb med kanel, spiskummin, vitlöksflakes, socker, salt och lite paprikapulver. Jag tog ett par lökar och la ovanpå och sprayade med en blandning av äppeljuice och äppelcidervinäger, hälften av varje. Detta sprayade jag över köttbiten flera gånger så att det inte skulle bli för torrt på köttytan. Jag la i lite bitar av körsbärsträ på briketterna för att få en fin röksmak. 


Jag och Emilia körde ner till Ystad och åt en glass, det blev en kula saltlaktris/hallon och en med mjölkchoklad smak nere på Jaktpaviljongen. Helt ok men inte den godaste jag smakat.


Det var tid för årets cruising på Ystads gator med många fina välputsade bilar och en hel del som inte såg lika fina ut.   





Vi var hemma igen vid 19 tiden och var lite hungriga. Mätte temperaturen på köttbiten och den var bara uppe i 64 grader och tanken var att det skulle vara klart och hålla en temperatur på ca 92 grader. Det blev ändrade planer och vi fick äta omelett istället och vänta med köttet. 


När klockan var halv ett och resten av familjen satt och tittade på någon musiktävling på tv så gick jag ut och stoppade i termometern och den visade 93 grader. Stängde spjällen på grillen och lyfte in pannan och satte gafflarna i köttbitarna och drog isär det i småbitar. Provsmakade det och det var en riktigt bra smak på det och morgondagens middag är klar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar