söndag 11 november 2018

Snurra pippin

Idag stor det Mårten i kalendern och då ska det ju ätas gås, jag tycker att kalkon är mycket godare så därför fick det bli en tre kilos kalkon på grillen.

Band upp den och trädde på den på spettet till rotisserien. Jag smälte smör och blandade i en rejäl skvätt whisky och salt och fyllde sedan sprutan och tryckte in det i fågeln. 


Fick dagen till ära hjälp av Emilia att lägga bricketerna i grillen till en snake 2-1 2 bricketter (se tidigare inlägg) i botten och en ovanpå för att hålla temperaturen i grillen på ungefär 100-110 grader 


Vi la på ett par bitar av körsbärsträdet som legat och torkat i källaren för att få en god röksmak.


Efter runt sju till åtta timmar så hade kalkonen snurrat klart. Det blev en härlig smak på kalkonen och vi åt med en god aptit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar