söndag 11 november 2018

Sparrissoppa

En somrig sparrissoppa i höstrusket


Detta använde jag

500 gram sparris
5 st scharlottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl grönskasbuljong, jag använde AlltGotts / Herbarias  Bella buljong
1 dl vitt vin funkar med matlagningsvin från vanliga affären
salt och peppar efter eget tycke

 Gör så här

Skär upp sparrisen och ca 1 cm långa bitar låt knopparna vara kvar vid sidan.
Lägg i sparrisen men inte knopparna i saltat kokande vatten och koka i tre till fyra minuter.
under tiden skala och hacka löken och fräs dem i en tjockbottnad kastrull till den blir mjuk.
Häll på buljongen, grädden och det vita vinet och låt det koka upp.
Fortfarande med sparrisknopparna vid sidan om så lägg resten av sparrisen i grytan och låt det småkoka i runt tio minuter.
Häll sedan över soppan i en mixer och mixa allt till en jämn och fin soppa. Tänk på att det blri riktigt varmt i mixern och håll en handduk och tryck ganska hårt över locket när du drar igång mixern så slipper du städa hela köket.
Servera i soppskålar och använd sparrisknopparna som garnityr, dessa tillagas och blir lagom mjuka när de läggs i soppan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar