Har varit en hel del kul som hållit igång
Förra lördagen var vi på Martinas marknad i Landskrona en trevlig marknad med en hel del kul att provsmaka och köpa. Det blev först en korv hos Tysken och sen vidare till da Alto och en saffransglass gjord på svensk saffran från Staffanstorp vilket var en riktig höjdare.
Kvällens måltid blev fish and chips med mycket gröna ärtor, pommes toppat med god maltvinäger.
Söndag och första advent då åkte vi in till Lund för att titta på julskyltningen och det var inte mycket att titta på.
När vi var hemma igen så tog jag fram två laxhalvor och blandade salt, socker och krossade enbär och täckte fisken med blandningen.
Stoppade ner laxen i en vacuumpåse och slog i en rejäl skvätt med gin och så vakumpackade jag och la in paketet i kylen och nu ska det ligga där ett par dagar och vändas två gånger per dygn.
Jag fick äran att hålla i kontorets jullunch och tänkte överraska alla. Köpte Currywurst, vildsvinspusta och prinskorvar hos Tysken och så blev det surkål och lite god senap. På torsdagskvällen så kokade jag ihop currysåsen som är pricken över wursten.
Började att grilla ett gäng prinskorvar som förrätt.
När vi ätit upp prinskorvarna så var det tid att lägga på wursten och grilla till perfektion. Kände mig nöjd och glad när alla käkade två korvar var och att de sa att det var mycket bättre än julmat.
Vaknade ganska tidigt på lördagsmorgonen och gick ut och startade grillen för att köra första skinkan för säsongen.
Passade även på att lägga in laxen och ett par påsar mandlar för att kallröka.
Sen drog jag upp till Spritan i Ödåkra för att titta på rockstjärnor som även skapar konst, en hel del fräcka saker att titta på.
Plötsligt stod Dregen där och visade sina ganska läckra tavlor.
Färgtv har jag hört och sett men.....
Inte jättemycket folk på plats men ett litet plus var ju att man kunde titta på allt utan att någon ställde sig framför.
Det som stack ut mest tycke jag var tavlor på rockstjärnor av Felix Rodriguez från The Sounds.
Riktigt fräck bild.
En lampa det var något lurt med.
Efter runt tio timmar var skinkan klar.
Nu ligger den och vilar och väntar på att få hoppa in i kylen.
När jag skulle lägga in skinkan i kylen så var jag ju bara tvungen att göra en knäckemacka med skinka och senap trotts att klockan var ganska mycket.
Söndagens utflykt bliv till Remmarlövs bryggeri.
Söndagsmiddagen blev den grillade skinkan, potatis och kokta grönsaker och en god sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar