lördag 28 december 2024

Julafton kom och nu är det snart nyår

 Det blev enhälligt bestämt att det skulle bli en lugn och skön julafton och att vi skulle äta Najadlax.


Blandade ihop majonnäs, skånsk grovmalen senap, lite socker och HPsås. 


När det var färdigblandat så lade jag i ett knippe färsk dill och salt och peppar och rörde ihop. 


Nu var min variant på gravlaxsås klar. 


Efter Kalle Anka och den rutiga färgen som hade varit kul att ha så tog fram Najadlaxen och skar upp den i tunna skivor och under tiden så kokte jag mandelpotatis. 


Tittade bort en minut och då hade potatisen börjat koka sönder, gjorde en stuvning och klippte i dill och nu var det tid att äta julaftonens middag. Serverat tillsammans med julmust från Remmarlövs bryggeri en av de godaste julmusten jag smakat.


Ingen julmat ännu och det blev pasta med julskinka, champinjoner, vitlök som fick koka ihop med Philadelphiaost till en god krämig sås.   


Det skulle bli soppa till middag på lördagen och Emilia började med att skära en purjolök i tunna skivor och jag skar upp kycklinglårfiléer i små bitar. Stekte dem tillsammans med ett par vitlöksklyftor och ett knippe salladslök. 


Det fick koka ihop tillsammans med kycklingfond, grädde och en god kryddblandning från AlltGott som jag hittade i skåpet, jag trodde att det var slut men hittade en burk till.  





Blev riktigt gott serverat med en skiva grekiskt lantbröd och min egenlagrade julost som legat nere i källaren sedan julen 2022. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar