Tiden går undan och denna veckan har inte varit något undantag och nu är det inte många dagar innan tomten kommer, undrar vad jag ska bjuda honom på.
Najadlaxen är klar efter att ha legat en vecka i kylen för att jämna ut röksmaken, ser riktigt gott ut och jag får stålsätta mig och inte öppna den innan jul.
När vi kom hem på onsdagskvällen och Emilia var inte hungrig så jag passade på att göra en snabb gryta med krossade tomater, ajvar, surkål, lök. potatis, lite köttfärs och en hel del kryddor.
Det blev hallon och blåbär till lunch på fredagen då vi var bortbjudna på middag på kvällen.
Var ute och körde en liten runda på lördagen och Helen sa kan vi inte köra in här för jag ska bara..... Massor av julsaker och fina blommor var där.
När vi var hemma igen så blev det lövbiff, inlagd rödkål, potatis och massor av stekt lök.
När maten var uppäten så började jag att mala högrev och fläskkarré och blandade ihop till en smet tillsammans med salt, vitlök, lök och lite blandade kryddor.
Kul att det gamla museiföremålet fortfarande levererar då min bara två år gamla köttkvarn rasade samman och är nu skrot.
Tog en bit av korvsmeten och provstekte för att se om det saknade något och det funkade på första försöket. Sen blev det till att stånka korv. blev runt fem meter och en kakform när allt var klart. Hängde ut dem i röken så att de fick torka till söndagsmorgonen då jag satte igång kallröken.
Blandade ihop en sallad på grönkål, rödkål, rödlök, kallrökta mandlar, torkade tranbär och rejält med olivolja.
Körde panerad kycklingfilé i airfryern och Helen och Emilia ville ha ris och jag åt bara salladen då ris inte är någon favorit.
När maten var klar så flyttade jag över korven till varmröken och där fick den gå i runt 85 grader till korven höll 75 grader och efter runt 3 timmar så var det klart.
Tanken var att prova att göra en Leberkäse men det blev korv istället, men fjälstret tog slut så jag la den sista smeten i en väl inoljad brödform.
blev riktigt gott då jag var tvungen att smaka, det lila är från blixten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar