måndag 12 juni 2017

Gulasch på dagens meny

Idag har jag skapat på grillen. Det blev Gulasch. Jag började med att grovhacka gullök och purjolök. Purjo hör ju inte direkt till gulasch men jag hade ett några som behövde användas. 
Satte igång grillen då jag hört att man ska tillaga gulaschen på öppen eld. Ställde på min gjutjärnsgryta och slog i en rejäl skvätt olja. När oljan var varm la jag i löken och lät den fräsa i grytan.  


Efter nästan 45 minuter så var löken mjuk och spred en underbar doft över trädgården.


Nu var det tid att lägga i köttet som idag bestod av skinkstek och vildsvinskarre' som jag skurit ner i ca 3x3 cm stora bitar. Nu låg köttet i grytan och det var bara att röra runt lite då och då.  


Blandade ihop svartpeppar, salt, spiskummin, kardemumma, paprikapulver från Alltgott.se och lite andra goda kryddor och tömde det över löken och köttet. 


Blev lite panik där för att kryddorna sög upp nästan all vätska så jag fick skynda ner i källaren och hämta vin.


Under tiden det puttrade ute på grillen grovhackade jag 6 st. fina röda paprikor. la dessa i grytan.


Emilia hjälpte mig att fylla på vin medan jag rörde och fotograferade, blev nog runt halva boxen som åkte i grytan. 


Två timmar senare så var det läge att fylla på ytterligare nästan en liter vin.   


Puttrar fortfarande och nu kom grannen och frågade vad det var som doftade. 


Efter ca 5,5 timme så la jag i tärnad potatis som fick koka med i grytan till den var klar.





Nu har det gått ungefär 6,5 timmar och potatisen är lagom mjuk. 


Det blev supergott och riktigt smakrikt och ett glass rött satte pricken över i:t. 


Dagen avslutades med att vi satt i kvällssolen och mumsade på nyplockade jordgubbar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar