söndag 16 november 2014

Champinjonsoppa

Var ute och hälsade på Hällestad svamp och köpte riktigt fina champinjoner och skapade en riktigt härlig soppa.


Recept
4 portioner

0,5 kg champinjoner
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
5 dl vatten
1 st svampbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
2 msk finhackad persilja
salt och peppar

Gör såhär:
Hacka svampen i små bitar, spara tre svampar till garnering, Hacka löken och fräs svamp och lök i smöret till det ser bra ut ska inte bli färg på lök och svamp. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Låt det småkoka i ca 15 minuter, mixa soppan i en matberedare, smaka av med salt och peppar.
skiva de sparade svamparna och stek dem snabbt och enkelt i lite mer smör. Garnera med dessa svampar och persiljan.

Njut av soppan tillsammans med ett gott stenungsbakat bröd med lite smör och ost på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar