Recept
4 portioner
0,5 kg champinjoner
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
5 dl vatten
1 st svampbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
2 msk finhackad persilja
salt och peppar
Gör såhär:
Hacka svampen i små bitar, spara tre svampar till garnering, Hacka löken och fräs svamp och lök i smöret till det ser bra ut ska inte bli färg på lök och svamp. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Låt det småkoka i ca 15 minuter, mixa soppan i en matberedare, smaka av med salt och peppar.
skiva de sparade svamparna och stek dem snabbt och enkelt i lite mer smör. Garnera med dessa svampar och persiljan.
skiva de sparade svamparna och stek dem snabbt och enkelt i lite mer smör. Garnera med dessa svampar och persiljan.
Njut av soppan tillsammans med ett gott stenungsbakat bröd med lite smör och ost på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar