söndag 20 april 2014

Påskafton i nästan sommarvärme

Då var det påskafton och solen skiner som om det är sommar, förra året vi var det snöstorm när vi körde ner till Österlenkryddor. 


Detta har blivit en traditon att familjen åker dit och njuter av deras smakvernissage, deras resultat av det kalla vintermörkrets skapande. Det första som möter oss när vi kliver ur bilen är lärkans sång (tror jag) härligt var det i alla fall. Vi kliver på och ser stora bord med massor Timjan, Rosmarin och andra härliga kryddväxter, i växthuset hittar vi massor av fina saker att ha i trädgården.


Vi kliver vidare in i butiken och möts som vanligt av ägarfamiljen och blir bjudna på diverse olika delikatesser så som gravad lax gravad med deras chilisocker, vilken höjdare!!  Nästa smakprov var en Gazpacho kryddad med chillisalt och chilisocker. Gott bröd bakat med fänkålshonung, där honungen var blandad med eterisk olja som de själv har destillerat ur fänkålen. Fetaost marinerad med rapsolja och deras kryddblandning Soliga smaker, ja det var gott det också. 
Det blev en del i korgen både chilisalt och nässelsalt och en liten flaska oreganoolja och en del annat gott.Efter att smaklökarna fått sitt så bar det vidare mot Ystad men efter bara en liten bit hamnade vi på Hemtrevligt i Herrestad, mycket saker var där.Titta gärna in på www.gotteboden.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar