Det har varit ett par hektiska veckor med en hel del på jobb och en mycket trevlig fest med Harry Potter tema.
Var och plockade riktigt fina svenska trattkantareller i affären.
Jag stekte dem med lite vitlök och silverlök i olivolja och smör och slog på en skvätt grädde och så fick det puttra till det var riktigt krämigt.
Stekte ett par brödskivor och la på svampröran och toppade med riven Västerbottenost. Det blev riktigt gott och med ett litet glas rött, var ju trotts allt tisdag.
Fredagsmyset blev denna gången som ett antal gånger tidigare mozzarella, lufttorkad skinka, tomater, olivolja och en gurkblasamico från Tomatens Hus på ett par skivor gott surdegsbröd.
När maten mackorna var uppätna så tog jag fram en bit oxköttsrulle som jag skulle grava i salt, timjan och enbär och nu ska den ligga i kylen i runt fem sex dagar.
Var en hel del förberedelser inför lördagskvällens Harry Potter fest och det fick bli ett par grillade korvar till lunchen.
Emilia fixade till ett litet ärr eller var det ett zäta i pannan på mig.
Så här såg vi ut precis innan vi körde mot Sjöbo.
En ljuslykta med en flaska vin, murgröna och en ljusslinga fick åka med som present till kvällens värdinna,
Söndagsmiddagen efter en ganska seg dagen efter blev pankopanerad kotlett, mandelpotatis och en gräddsås spetsad med en rejäl skvätt rödvin.
Nu var det plötsligt helg igen och det var tid att starta grillen. Rubbade en fläskfilé och bara salt på en bit hängmörad ryggbiff.
Köttet åkte på grillen tillsammans med ett par auberginer, persiljerötter, palsternackor, baconlindad haloumi och en korv landade på gallret också.
Jag gick in och skalade och tärnade en rotselleri som jag kokte så den blev mjuk och som sedan fick rinna av ordentligt. När köttet var klart och låg och vilade så körde jag sellerin med en handmixer och hällde på lite grädde så att det blev en slät och fin kräm.
Köttet blev riktigt mört och fint och grönsakerna blev så goda och det blev ett par matlådor till kommande vecka också.
Passade på att ta ut och skölja och torka av den nu färdiggravade nötrullen.
Var ju tvungen att smaka en tunn skiva innan rullen åker in i frysen. Det blir gott på julbordet, om jag kommer ihåg det.
Vet inte om det är bra eller inte men idag den tionde november så hjälptes Emilia och jag att klippa gräset och denna fina blomman stor och tittade på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar