söndag 12 februari 2023

Grillat igen

I helgen fick grillarna jobba igen, i den ena så blev det Emilias favorit kalops, högrev, lök vitlök, en bra kraftig buljong och hel röd, krydd, vit och svartpeppar fick koka i gjutjärnsgrytan i runt fem timmar.  





I den andra grillen blev det två kilo fransyska som legat i en 7%:ig saltlag i en vecka. 


När kalopsen var klar så serverades den med kokt potatis och rödbetor, Emilia åt med ett stort leende på läpparna. 


Efter ca tio timmar så var köttet klart och det fick svalna i kylen över natten, 


Ja naturligtvis så var vi ju tvungna att smaka och gott var det. 



På söndagsmorgonen hängde jag in allt kött i Biltongboxen efter att ha vägt varje bit, nu får det hänga där till vikten har minskat med ca 35% sen är det torkat och kan avnjutas med en god dryck eller när vi är ute i skogen och blir lite sugna på något gott.  


Högrev idag igen. Jag malde egenrökt fläsk och en fin bit högrev och blandade det med salt och peppar. 


Grillen fick vila idag men stekjärnet fungerade bra de med. 


Burgaren serverades med ett par skivor av den lagrade julosten, rå lök, gurka och potatis som jag kört i airfryern. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar