måndag 28 juli 2014

En liten tripp till Nordvästra skåne

Det var runt 30 grader när vi satte oss i bilen för att köra upp till Viken för att besöka Vikentomaters årliga tomatfestival.  Tomaterna har vi smakat flera gånger och nu var det äntligen tid att besöka platsen där det odlas över åttio olika sorters tomater. Stora, små, runda, ovala, mörka, tigerrandiga, gula, gröna och röda det är nästan otroligt vad många olika sorter och smaker det finns, Det är ju bara tomater, eller?? Massor med folk och när man kom in var där flera andra som visade vad de kunde och bjöd på smakprover, där var marmelader, olika sorters sylt, nybakade bröd, ostar, fransk lemonad, färska örter olika olivoljor och massor av annat. Det blev en härlig runda i värmen och massor av goda smaker och dofter och fantastiska smakprover från kockarna Johny Johansson och Christer Svantesson som lagade olika rätter. Här är lite av allt det vi köpte som skulle vara lite av ingredienserna till söndagen middag.


Massor av små goda tomater som ligger i godisskålen, har inte varit godis i den på hela sommaren utan bara goda färgglada tomater
Söndagen middag blev en kronhjortsstek som röktes i Muurikkan tillsammans med två stycken av vitlökarna som jag delade och hällde på en härlig rapsolja från Gunnarshögs gård och strödde på chilisalt från Österlenkryddor. Jag halverade Vikentomaterna och lade på nässelsalt också från Österlenkryddor. Allt ihop åkte in i Muurikka röken i ca 45 minuter. Till detta gjorde jag en svamprisotto och vi njöt av det tillsammans med ett gott glass rödvin.  Djupt in i Murrikka rökens djupKlicka gärna på bilderna så blir de större.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar