söndag 17 oktober 2021

Säsongens första rökta skinka

 Jag var nere i frysen och hittade en rejäl skinka för ett par dagar sedan, Pratade med familjen och kom fram till att där kan den ju inte ligga. 


Jag staplade briketterna som en snake och tog fram både körsbär och ekbitar och lade på briketterna för att få en god röksmak. Tände briketterna i ena änden, Stack in rotisserispjutet och och satte igång snurrandet.   


När det gått en timme och grillen höll sig på ca 120 grader så började det redan bli en fin färg på skinkan. 
Nu hoppade jag och familjen in i bilden med destination Viken och Vikentomaters skördefest. 


runt fyra timmar senare var vi hemma igen och jag kikade på termometern och den visade fortfarande 120 grader. 


När klockan var runt 19 gick jag ut och stack i termometern för första gången sedan jag lagt på locket och den visade 69 grader och den planerade sluttemperaturen skulle vara 70 grader, ganska nära efter att ha varit igång sedan klockan 10. Jag tog in skinkan och lät den ligga invirad i folie och där fick den ligga och vila en stund. 

Det doftade underbart i köket och vi kunde inte låta bli att göra en knäckemacka med skinka och grovmalen senap och det smakade helt underbart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar