lördag 12 december 2020

Både varmrökt och kallrökt

Ibland är det bra att ha många grillar. Idag blev det både kallrökt och varmrökt. 


Blev en hel del ost, runt 16 kilo blev det totalt, både  Gouda och Herrgårdsost hamnade på gallerna i kallröken.  


Två rimmade skinkor fick snurra i den andra grillen med ek och körsbärsbitar som skulle till en god röksmak. 


En spiral med körsbärspellets ryker i ca 8 timmar så när jag vaknade på morgonen så var röken slut. Då fick osten ligga och vila i tunnan och sen till kvällen var det tid att tända på igen. Lika dant nästa dag så när osten lagat i rök i ca tre gånger åtta timmar så var det klart att ta in den och vakumförpacka. Nu är det bara att vänta minst sex till tolv månader innan det är tid för att njuta av den. 


Sextioåtta grader och skinkan är klar, undrar om den varar ända fram till Jul??

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar