måndag 30 mars 2020

Nyrökt ost i massor

Jag hade ett antal 2,5 kg packet med vanlig hushållsost och en dag när jag körde hem från jobb blev det ett besök på affären där de sålde en rejäl bit Goudaost på ca 20 kg 



Nu var det tid att starta röken och skära upp osten i lagom bitar.






Körde hälften av osten med Körsbärspellets första omgången blev åtta timmar med rök och sedan fick osten ligga kvar i grillen och vila över dagen sen var det tid att röka ytterligare åtta timmar. Det blev tre åttatimarspass med vila mellan sen var det bara att vakumpacka och lägga ner i kylen igen. 
Resten av osten fick sen göra samma variant men med Jack Danielspellets. 









Några av ostarna fick ligga i lite whisky för att se vad som händer med lite lagring, blir det mer smak eller ingen skillnad. Det får jag veta om ca 12 månader när de lagrats. 


Om någon är intresserad så kan jag säkert sälja lite, hör gärna av er så löser vi det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar