onsdag 2 maj 2018

Varför är pizzakartonger inte runda som pizzorna ??

En fundering som kanske skulle få sitt svar idag. Det blev pizzatime i lördags när goda vänner skulle dyka upp.
Jag och Emilia började redan kvällen innan med att göra degen till bottnarna och koka ihop tomatsåsen.
Degen gjorde vi såhär.
3,5 dl kallt vatten, jag brukar byta ut knappt hälften av vattnet mot öl så blir brödet godare
50 gram jäst
2 msk olja
ungefär 1/2 msk salt
10 dl mjöl.
Degen fick ligga i kylen över natten och jäsa till sig ordentligt.

Tomatsåsen gjorde jag på färska svenska tomater som jag hittade i affären, oregano, salt, peppar, vitlök och lite nymald chili och lät allt sjuda i runt en timme.
Ja visst ja! jag glömde att jag använde runt 1/2 liter rött vin i såsen också. 


Färsk paprika, lök, skinka, två sorters ost och lite god stark korv var dagens ingredienser.
Var och en fick äran att kavla eller dra ut sin deg själv och lägga på hur mycket eller lite man ville ha på pizzan, blev trevligt när alla fick vara med och skapa


Under tiden pizzorna skapades så drog jag igång grillen och lade på pizzaugnen och stenen så att allt blev riktigt varmt, mätte på stenen och den höll ca 320 grader. 


På med pizzan och ner med locket och sen var det bara att vänta. tog ca 3-5 minuter för att det skulle bli klart. Här upptäckte jag en nackdel, det gick bara att köra en pizza åtgången, det finns en lösning på detta och det är att skaffa en ugn till.  


Inte helt enkelt att få till helt runda och fina pizzor men det är väl bara att öva, dock tyckte alla att det var mycket godare är köppepizza. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar