söndag 30 mars 2014

Vin, Öl och whiskeymässaIdag var sista dagen på helgens mässa i nya mässhallarna i Malmö. Jag koncentrerade mig på framförallt röda viner men det blev några öl och två olika sorters gin som också lyckades slinka ner genom strupen.

Där var ett par olika sorters vin som stack ut över de ca 20 talet som jag han med att smaka. Det godaste röda vinet var Kurni 2010 ett härligt mörkrött vin från Italien gjort på druvan Montepuliciano (nr 72397 på Systembolaget 883kr/750ml).

Ett fantastiskt friskt och gott rosévin Rondo 2012 från Kullahalvöns vingård. En härlig smak av bär och i mitt tycke då speciellt hallon. (nr. 76597 på Systembolaget 201Kr/750ml). Det blir nog till att planera in en lite sväng till nordvästra Skåne för att besöka denna vingård.

Ett mousserande vin som fick sommaren att kännas i halsen NVY Passion Fruit, ett vin gjort på druvorna Chardonnay och Pinot Noir som när de butljerades smaksattes av färsk passionsfruktjuice. Detta är det perfekta sommarvinet att dricka väl kylt i sittandes i skuggan i solstolen en varm skön sommardag. (säljstart på Systembolaget den 1:a juni i år ca 69 Kr/750 ml)

Snubblade in på avdelningen med gin då detta är en av mina favoritdrycker och hittade Hernö Juniper Cask Gin. Denna är lagrad på ett fat gjort på enträd i 30 dagar, en härlig frisk smak av citron och en gjorde att jag inte kunde känna att den var så stark som 47 %. (nr 20275 på systembolaget 510 kr/500 ml)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar