Midsommarveckan kom och med den sol och värme som vi eller åtminstone jag.
Sparrissäsongen är över och jag fick en liten tanke, Undrar om det går att lägga in sparris i en 3-2-1 lag så jag körde in om Nya Lundasparris och som tur så var det ett par knippen kvar.
Jag blandade lagen och delade sparrisen i bitar och la i glasburkar och hällde över lagen och toppade med lite dillfrön. Nu står den ena burken i kylen och myser och den lilla burken blev en present till midsommarfestens värdar.
På väg hem från jobb så köpte jag en fin bit kotlett som jag delade i tjocka skivor och en ny marinad från Johnnys som heter Caribbean - Rum, ancho & tamarind som Emilia hittat utan tomater och köttet låg i marinaden över natten.
Efter veckans sista arbetsdag så blev det grillat i solen. Jag skalade potatisen och hällde på lite olja och på med pommeskryddan och så åkte de in i airfryern. Köttet åkte på grillen tillsammans med sparris och två stycken wienerkorvar från Tysken som fick bli väntekorvar.
Serverade köttet som blev riktigt gott med marinaden tillsammans med nyslagen bea, potatishalvorna och rejält med krispig ljummen sparris.
Efter lite ärenden på midsommaraftonens så var det tid för lite lunch, det blev det sista av najadlaxen.
Det blev en tur till Ystad och underbara vänner för att fira sommaren. Massor med god mat och en ny upplevelse, det svarta på höger sida av tallriken var lakritssill och det var riktigt gott.
Det blev en god alkoholfri öl med GW på utsidan av burken, rekommenderas.
Lite OP och en Majs-tång dagen till ära.
Vi pratade om en restaurang Sandhammarens Fyrgrill på midsommaraftonen som ligger nästan ända nere vid stranden på Sandhammaren och eftersom det var fint väder på lördagen så körde vi dit. När vi kom dit så var där mycket folk och köket var stängt men de hade räkmackor med riktiga handskalade räkor och inte sådana som har legat i vatten och inte smakar något, det var en supergod macka som vi säkert kan köra dit och njuta av fler gånger.
Strandhäng så härligt.
Avslutade dagen nere i Kåseberga där Helen och Emilia njöt av glass och det var så fint med alla vallmon som blommade på sluttningarna.
Emilia och jag tog en tur till Tomatens Hus och där blev det en god Currywurst av Tysken själv och när vi kom hem så skruvade vi upp ett räcke till trappan på uteplatsen och när det var klart så startade jag grillen och la på två fina fläskfiléer
Serverade med en god tomatsallad och nykokt nypotatis och en rödvinssås och sen blev det vila i solstolen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar