Det blev en bra arbetsvecka, bara tre dagar och sen var det långledigt.
Det blev sallad till kvällsmat på onsdagskvällen, har varit sugen på pizza ett bra tag och som vanligt så var det godare i tanken än vad det var i verkligheten. Orkade knappt hälften sen var jag mätt.
Torsdagen så var planen att åka på matrunda på Österlen, vi hamnade bland annat på Skepparps vingård på Haväng.
Sen drog vi vidare och hittade ytterligare en underbar plats.
Körde till Vårhallarnas rastplats där vi mötte upp med ett par kompisar där vi startade upp grillen. Det blev ett par goda korvar och några köttbitar och det avnjöts i härligt väder och fin utsikt.
Efter maten körde vi till Simrishamn och gick in och köpte mjukglass med tillbehör i lösvikt och när vi gick ut från glasskiosken så låste de dörren, hade vi suttit kvar två minuter längre på rastplatsen så hade det inte blivit någon glass.
Helen jobbade på fredagen och jag tog lite sovmorgon och sen blev det slappande hela dagen. Det blev rostbiff, potatissallad och lite blandade grönsaker som fredagsmys på kvällen.
Emilia och jag körde till Landskrona och besökte Martinas marknad och där var en hel del kul allt från kaffe, parmesanost och så Tyskens korv och vem är jag om jag inte skulle stanna till och köpa en ramslökswurst. På vägen hem körde vi in om Nya Lundasparris för att köpa lite av vårens gröna guld. Hemma igen så tog jag fram en bit kamben och rubbade den med en god krydda med mycket smak utan att vara alltför stark.
Jag tände upp grillen och la in revbenen och en bit rumpstek som jag snittat i fettkappan och tryckte in en hel del salt och sen var det bara att vänta.
När köttet varit i grillen i runt en timme så gick jag in och skalade potatis och delade dem på mitten och la i en plastpåse och hälde på lite olja och drog på rejält med Pommes-puder och startade airfryern på 170 grader i 15 minuter.
Tog ut köttet och lät det vila en stund och gick in igen och startade airfryern igen denna gången blev det 200 grader i 10 minuter.
Emilia fixade såsen och så var det bara att njuta, så gott och sparrisen blev riktigt krispig och så god.
Plötsligt så var det söndag och vi körde till Tomatens Hus för att köpa veckans godsaker, det blev ett par kilo tomater och så blev det en ramslökswurst till både mig och Helen. Blev ett par kilo blandade korvar med hem också, man vet ju aldrig vad som händer och korv är bra att ha i frysen.
När vi kom hem så rubbade jag ett par kycklingfiléer och lät dem ligga en stund i kylen och mysa till sig medan jag klippte gräset.
När gräset var klippt så startade jag grillen och la på kyckling, majs, färsk vitkål och massor av sparris.
Emilia och Helen hade ris till något som jag gärna hoppar över. Tryffelmajonäs och lite chilisås smaksatt med saffran och rosor toppade allt och alla var nöjda och mätta när tallrikarna var tomma.
Nu kör vi vidare med en fyradagarsvecka och sen är det tid att fira nationaldagen.