Ännu en vecka har passerat och nu bara en vecka kvar sen så är det semester gissa om jag längtar.
Det funkade med grillad fläskfilé på en måndagskväll också.
Idag blev det premiär för mitt experiment med picklad sparris från Nya Lundasparris och så otroligt gott det blev, enda felet är att jag inte gjort mer men det blir till nästa säsong.
En härlig kväll, så vi satt ute och njöt av fläskfilén som serverades med kokt broccoli, blomkål, salladslök, grillad majs toppat med den picklade sparrisen.
Hela veckan har det varit en internationell matmarknad i Helsingborg med många olika utställare med allt från glass till musslor och en massa annat.
Det första vi ser när vi kom dit på lördagen var wurstböjaren Matthias från Tyskens korv med sina goda korvar. Då var problemet med att fundera på vad jag skulle äta på marknaden, en god ramslöksbratwurst funkar alltid.
Många stora pannor med färgglada maträtter i.
Engelskt godis
Många olika och färgglada som jag fortfarande aldrig har smakat.
Helen provade en kyckling och grönsaksblandning.
När vi kom hem från Helsingborg så blev det vila i uterummet, det blev ett runt fem minuter på lilla visaren sen var det tid att fixa kvällsmat. Började med att starta grillen och medan den blev varm så blandade jag en sallad på haricoverts, fetaost, rödlök, rökt salt och en rejäl skvätt olivolja.
Salladen serverades till nygrillad pluma lite bea och tre pommes. Pommesen var mest för att smaka då salladen blev så god att det räckte.
Emilia började gick ut och började att klippa häcken på söndagsförmiddagen och när jag kom ut och skulle hjälpa till att så satt denna lilla gynnaren och tittade på.
Efter att ha slitit stora delar av söndagen så var det tid att skapa god kvällsmat, startade upp Muurikkan och började steka champinjoner och purjolök.
La på en skivad paprika som fick steka med.
När grönsakerna nästan var klara så la jag på rostbiff som jag skivat tunt.
När köttet var klart så hällde jag på lite matlagningsgrädde som fick koka upp och så var det klar.
Serverade köttet och grönsakerna med det sista av salladen och en variant på asiatisk slanggurka, Helen och Emilia hade ris till vilket jag gärna hoppar över. Nu är det en ny vecka och sen är det semester, gissar på att det kommer att bli en lång sådan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar