söndag 18 maj 2025

Korv, racerbilar och köpesallad

Nu har vi passerat mitten på maj och jag kan säga att jag faktiskt längtar efter rejäl värme nu, åtta till 15 grader är lite för lite. 


Det blev tomat och mozzarella på ett par skivor levainbröd toppat med olivolja och vinäger som kvällsmat på tisdagskvällen. 


Jag köpte en baguett med ost, skinka och dijonsenap till lunch och satt ute på lunchen och åt samtidigt som jag läste i en bok och helt plötsligt så kom där en pippifågel och snodde sista biten på bullen, lite taskigt faktiskt. 


På kvällen så grillade jag ett par korvar till Helen och mig och Emilia fick det som blev över på kambenen från helgen, kryddade upp dem lite och värmde upp dem och Emilia undrade vad jag gjort då de var mycket godare när jag grillat dem. 


Lång korv med potatissallad och riktigt goda oliver hamnade på tallriken och hur otroligt det än låter så gick det att sitta ute på kvällen men så fort solen försvann blev det riktigt kallt. 
Det var kalas på fredagskvällen och där blev vi bjudna på middag.


På lördagen körde vi till Ring Knutstorp och för att titta på racing, det var danska Formula GT Challange med en hel del olika bilar. När vi varit där en stund så började det att regna rejält och då bestämde vi oss för att åka hem igen. Picknicken fick bli i uterummet istället och då fick vi tända våra nya lyktor för första gången och de gav faktiskt en hel del värme.


På söndagsmorgonen så packade jag kameran igen och körde till racingbanan igen och ett par regndroppar landade på marken men sen blev det uppehåll. 
Det var en hel del olika bilar allt ifrån små Hundkojor till tuffa Ferraribilar med stora motorer och vingar där bak.   


Sen var där bilar utan vinge och då öppnade de baklucka och poff så hade de också vingar.


Efter en hel dag på racingbanan körde jag in om Nya Lundasparris och köpte nyskördad sparris och så  var det tid att starta grillen och idag blev det fläskfilé och sparris, ganska mysigt att grilla med det fina blåregnet i bakgrunden.   


 Filén och sparrisen serverades med potatishalvor från airfryern, picklad paprika och bearnaisesås.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar