Första semesterdagen och jag gick ut och klippte det sista på häcken, ingen höjdare att gå med armarna rakt upp i luften med häcksaxen men nu är det klart.
Jag tog fram ett packet djupfrysta hjortron och lät dem töa upp.
När hjortronen töat upp så blandade jag i en tub med riven pepparrot.
Sen blandade jag i creme fraiche och satte in det i kylen för att smakerna ska sätta sig.
Precis när jag skulle dra igång grillen så började det att regna. Jag la på en bit lax som jag rimmat ett par timmar och kryddade sen med citronpeppar.
Det började ryka bra och så var det tid att köra och hämta Helen som ska jobba ytterligare två veckor.
När vi kom hem så tog jag termometern och den visade 52 grader och det var precis den temperaturen jag var ute efter.
Serverade med nykokt potatis och hjortronsåsen och det blev riktigt gott.
Emilia fixade efterrätten som blev vaniljglass, jordgubbar, chokladsås toppat med saltlakritsströssel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar