söndag 19 januari 2025

Sallad, Krakauer, Dansk fläskestek och Fish and chips

 Efter första långa arbetsveckan så är det helg igen och det blev en vad jag kan kalla internationell mathelg. 


Det blev sallad som fredagsmys, grillad kyckling, paprika, tomater, oliver, rödbetsgroddar toppat med olivolja och gurkbalsamico  


Så här nöjd såg Tysken ut när vi hälsade på honom och köpte korv på lördagseftermiddagen. 


Det skulle bli en av Emilias favoriträtter till middag på lördagskvällen. Dansk fläskestek stod på menyn. Provade att tillaga den i airfryern och det funkade riktigt bra.


Efter ca 1,5 timme i 180 grader så visade termometern 72 grader och köttet var klart, nästa gång ska jag ta det på 70 grader istället.


Smälte socker i stekpannan och när det var helt smällt så slog jag i lite vatten och så värmde jag potatisarna, när vattnet avdunstat så var potatisarna fint karamelliserade och klara. 


Blev riktigt gott med rödkål, potatisen och en god brunsås toppat med ättiksgurka, Emilia blev nöjd så då var det gott. Gissa om det krasade när jag bet i svålen. 


På söndagen körde vi till Frostavallen, inte mycket sikt så det gick inte fort. När vi var på plats så parkerade vi nedanför Storstugan och jag berättade att jag var där mycket när jag var liten och det var en stor restaurang där man kunde käka lunch efter att ha vandrat runt i skogen. 


Inte mycket att se över Vaxsjön. 


Det blev ingen lunch idag utan bara en kopp varm choklad, extra gott när man är ute.


Söndagens middag blev fish and chips med gröna ärtor. När maten var uppäten så var det tid att hoppa ner i badbaljan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar